Wheely

RTC in Parkauto bosta s pomočjo sofinanciranja Republike Slovenije in Evropske unije v prihodnjih letih na trg ponudila električni avtomobil – Wheely. Avtomobil je že od koncepta naprej razvit izključno za voznika na vozičku. Omogoča vstop, izstop in uporabo vozila brez pomoči druge osebe. To omogoča sistem klečanja, ki zadnji del vozila približa tlom – s tem je vstop enako preprost kot vožnja po položni rampi.

Avtomobil ima vse prednosti električnega vozila (tiho delovanje, brez pretikanja prestav…) pri tem pa vozniku in sopotniku nudi udobno, klimatizirano vožnjo. Z dosegom do 250 km pri maksimalni hitrosti 90 km/h, omogoča uporabniku redno vožnjo v medmestnem prometu in brezskrbne premike po mestu.

Avtomobil je v vseh pogledih namenjen uporabnikom na vozičku, zato ima tudi informacijski in prikazovalni sistem namensko razvit za v ta namen. Na novo zasnovan informacijski sistem IKT podaja vozniku informacije o stanju zasedenosti polnilnic, dostopnost ustanov in trgovin z vozičkom in stalno možnost dvosmerne povezave na centralo preko brezžičnega omrežja (programske posodobitve, telemetrija ali pomoč uporabniku).

Glede na število potencialnih uporabnikov (uporabniki vozičkov), ki jih je po podatkih Evropske Unije nezanemarljivih 1% populacije oz. 5 milijonov uporabnikov v državah EU, smo prepričani, da je na trg potrebno ponuditi vozilo, ki je za potrebe te populacije razvito in narejeno od temeljev.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

eu-skladi.si

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.