Wheely

Wheely je aktualen projekt podjetja RTC d.o.o., katero bo v sodelovanju s podjetjem Park avto in s sofinanciranjem Republike Slovenije in Evropske Unije, v prihodnjih letih ponudilo trgu električen avtomobil za osebe na vozičku. Vozilo je od koncepta naprej konstruirano za uporabo oseb na vozičku. Omogoča jim vstop, izstop in uporabo vozila brez pomoči druge osebe. To jim omogoča sistem, ki zadnji del vozila približa tlom – s tem je vstop enako preprost kot vožnja po položni rampi za vozičke.

Vozilo ima prednosti električnega vozila (tiho delovanje, ni pretikanja prestav) pri tem pa vozniku in sopotniku nudi udobno, klimatizirano vožnjo. Z dosegom do 250km pri maksimalni hitrosti 90km/h, omogoča uporabniku pogoste vožnje v medmestnem prometu in brezskrbne premike v mestu.

Ker pa je vozilo v vseh pogledih namenjeno uporabnikom vozičkov, ima tudi informacijski in prikazovalni sistem namensko razvit za te osebe. Na novo zasnovan informacijski sistem IKT podaja vozniku informacije o stanju zasedenosti polnilnic, stanjem dostopnosti za uporabnika vozička v ustanovah in trgovinah kamor je namenjen, stalno možnost dvosmerne povezave na centralo preko brezžičnega omrežja (programske posodobitve, telemetrija ali pomoč uporabniku).

Glede na število potencialnih uporabnikov (uporabniki vozičkov), ki jih je po podatkih Evropske Unije nezanemarljivih 1% populacije oz. 5 milijonov uporabnikov v državah EU, smo prepričani, da je jim je potrebno ponuditi vozilo, ki je narejeno od temeljev za njihove potrebe.

  

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.